Securebit.Ro



19 oct. 2010

Dl "Populism" si dna "Demagogia"


Odata intrat in "era internetului" am renuntat la televizor. Pentru divertisment este mai mult decat suficenta o legatura la internet iar pentru stiri urmaresc un singur post de televiziune: "Antena3". Nu este relevant pentru subiectul postului insa v-am spus ca sa stiti cum stam.
Acum, despre tema postarii:
La toate emisiunile de stiri si la toate dezbaterile politice apar cu incapatanare dl Populism si dna Demagogie (sau rudele acestora, de gradul I)
Urasc aceste personaje!!!
Toate vestile bune pe care le primim de la cei care ne conduc sunt catalogate, inevitabil, de adversarii celor ce le aduc (sau de analistii invitati sa comenteze) drept populism, demagogie etc.
Notiunile acestea trebuie desfintate, iar ceea ce exprima trebuie aruncat in cosul de gunoi al istoriei aducand in prima lienie, in locul lor, notiuni ca: minciuna, frauda, pedeapsa, penal etc.
Daca o declaratie (bine intentionata si reala, fosta populista) are o finalitate nedorita sau...nici o finalitate, atunci ea trebuie tratata ca pe o fapta aducatoare de sanctiuni (civile sau penale).
Si ce e chesti asta cu imunitatea declaratiilor politice ??? Politicienii au dreprul sa spuna orice ??? Nu inteleg...
Camelia... daca esti pe receptie, poate ne lamuresti tu...
Politicienii pot sa spuna orice ? Nasol!
Pai declaraiile politice ar trebui echivalate cu juramite iar abaterile trebuie privite ca infractiuni si pedepsite!
De fapt, ce este o declaratie politice ? Este caramida de la baza opiniilor electorale, optiuni care cistalizeaza "elita" si dau anvergura politica. Care dau demnitari. Care ne conduc!...
Offf...
Subiectul e generos dar mie imi plac postarile scurte asa ca o sa ma opresc si o sa va las si pe voi (cei interesati) sa va exprimati un punct de vedere. Succesuri, dragii mei!

2 comentarii:

  1. Da sunt pe receptie.Cu intarziere dar sunt. Vrei un raspuns juridic? Da, din pacate au imunitate si ca atare pot spune aproape orice.Acesta este si motivul pentru care majoritatea politicienilor au "ridicat" moralitatea la rang de slogan. Nu cred ca vom ajunge prea curand in situatia in care politica sa fie tratata ca o profesie si ca atare sa fie facuta numai de profesionisti. Suntem (cine stie pana cand!) in situatia in care cei care ne conduc nu detin cunostiintele necesare pentru a face acest lucru. Ma rog, eu am dezvoltat o intreaga teorie conform careia politica ar trebui facuta de politicieni si nicidecum de cei care detin doar mijloacele materiale pentru a influenta o decizie sau alta sau o institutie sau alta. Iata asadar unul din motivele pentru care astazi ne aflam in aceasta situatie. Dar, dupa cum bine spuneai si tu subiectul este generos si cu siguranta vom mai aborda subiectul, asa ca...pe curand!
    Keep walking!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. (1) Deci au imunitate pentru declaratiile politice... Ca sa vezi... Cu toate astea am cautat pe Google actul normativ in care se specifica chestia asta si nu am gasit nimic... Sigur e un act normativ ? Poate e doar o cutuma...
    (2) Mi-a placut ideea "politica sa fie tratata ca o profesie" insa intrebarea este: cine sunt profesorii ? Cine sunt angajatorii ? Da stiu... O sa spui ca angajator e "poporu`" atunci cind voteaza insa poporul trebuie sa aibe cultura politica!..pe care o primeste de la politicienii actuali. Si asta e un cerc vicios...
    (3) Mijloacele de a influenta alte persoane... presupun ca te referi la mijloacele materiale...pentru ca si carisma este un mijloc de a influenta care este corect si perfect legitim!

    PS: daca gasesti actul normativ... poate ni-l spui si noua! SENQ!!!

    RăspundețiȘtergere

Remember: cel mai rau nu este ca ni se intampla ci ca... ne-am obisnuit...