Securebit.Ro



8 oct. 2010

Informatia: Cantitate sau Calitate ?

Traim in "era informationala", era in care informatia este omniprezenta. Ea circula cu viteze incredibile folosind cele mai obisnuite (computer) sau neobisnuite dispozitive (frigider). Este disponibila tuturor. Este multa, foarte multa, si astfel am ajuns sa ma intreb: este asta un avantaj sau o pacoste ?
O cautare pe goagal dupa cuvantul dragoste intoarce cca 4.770.000 rezultate care cuprind abordari dintre cele mai diverse. Gasesti romantism si poezie, sex si pornografie, filozofie, consiliere psihologica, ORICE! 4.770.000 rezultate!...
Plasa asta de rezultate, de informatie disponibila, este un corn al abundentei informatiei sau o perdea de litere, cifre si simboluri menita sa ascunda adevaruri importante?
O vorba de duh spune ca daca vrei sa ascunzi ceva atunci sa-l pui cat mai "la vedere". Oare asta ni se intampla ? Ni se ascund informatiile esentiale (care stau asemeni ochelarilor, pe nasul nostru) printr-o avalansa de informatii secundare, tertiare (asta ca sa nu zic SPAM) etc?
Accesul la informatie este liber, si asa si trebuie sa fie, insa accesul retelelor de terorism la planurile de fabricatie a celor mai sofisticate arme este un drept fundamental ce trebuie respectat ? Si daca raspunsul este "nu", atunci cine se poate constitui in judecator suprem astfel incat sa-si asume cenzura informatiei ? Si o va face cu buna credinta ? Si, presupunand ca o va face cu buna credinta, este oare suficent ?
Nush...cred ca suntem...fara speranta...

PS: cu toate astea, va reamintesc de faptul ca va puteti repara calculatorul aici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remember: cel mai rau nu este ca ni se intampla ci ca... ne-am obisnuit...