Securebit.Ro



12 oct. 2010

Nu il comentez pe Mircea Badea, dar...

"Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care îi privesc si refuza sa intervina."(Albert Einsten)
In mod normal sunt de acord cu 90% din ceea ce spune Mircea Badea. Ca si cum ar avea nevoie de acordul meu... De fapt, am vrut sa spun ca ma regasesc in declaratiile si atitudinea lui.
Cu toate astea...din caldura si moliciunea fotoliului in care stau, iata la ce ma gandesc:
Acum cateava zile, a exprimat o opinie pe care o inteleg si o impartasesc dar care probabil, asa cum zice Einstein, ne va distruge lumea: a indemnat privitorii sa nu intervina in situatii conflictuale (daca nu sunt convinsi ca o pot face cu succes) pentru a-si proteja propria integritate. Reproduc aproximativ (dar fara a denatura sensul): "nu avem nevoie de eroi morti".
Off..
Ai dreptate Mircea,  trebuie sa ne dezvoltam instinctul de conservare pentru a ne ajuta sa supravietuim, dar, cu ce pret ?
Oare nu ar fi mai sanatos/etic/productiv sa promovezi o atitudine prin care si cel puternic si cel slab sa-si poata exprima parerea si sa doreasca sa o faca !?
Da, o sa avem parte de eroi morti (poate), dar n-ar fi mai sanatos pentru noi toti sa incercam sa devenim eroi in loc sa ajungem sobolani ???
"Fuga e rusinoasa dar e sanatoasa", "Capul plecat, sabia nu-l taie"
Adevarat, dar exista si alte pareri, cum a fi cea a Lt. Col. Frank Slade ("Scent of a Woman" -1992): "There was a time I could see. And I have seen. Boys like these, younger than these, their arms torn out, their legs ripped off. But there isn't nothin' like the sight of an amputated spirit. There is no prosthetic for that."
Off, poate ca aberez si daca ajungi sa citesti aceste randuri o sa ma apostrofezi in emisiunea ta, deh... "cine poate, oase roade [...]"...
PS1: drumul spre iad e pavat cu intentii bune

PS2: daca totusi ajungi sa citesti postul, iti recomand (pentru neptica) filmul "Horton Hears a Who!" - 2008. Poate il recomanzi si tu in emisiune!..


Astea fiind spuse,
Va salut!

PS: cu toate astea, va reamintesc de faptul ca va puteti repara calculatorul aici...

8 comentarii:

  1. Sentimentul ca esti de "neanlocuit" ma duce cu gandul la ...Belu...acolo sunt majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm, scuze Anonim...
    Nu prea inteleg... cine e de neinlocuit ? eu ? (ca ma simt destul de valoros) sau te referi la eroii necunoscuti ?...
    Da, probabil ca ai dreptate, cimitirele sunt pline de eroi. Dar faptele eroice trebuie sa devina un mod de viata pentru ca ele sa inspire.
    Nu este de ajuns un nonument al eroului necunoscut. Trebuie un omagiu permanent care sa se reflecte in urmarea exemplului pozitiv!
    Oricum, mercic pentru coment. Iti trebuie un pic de curaj ca sa comentezi primul(prima)! SENQ!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu subscriu, important e sa vrei sa faci ceva. Pt tine si pt cei din jur. Si sa faci. Cat timp faci, esti viu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, de acord Anonim2. Presupun ca nu esti tot Anonim1. Off... nu vreti, va rog sa alegeti din rubrica "Comentati ca:" "Nume/Adresa URL" si acolo sa va treceti un nume sau pseudonim ???
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vrut doar sa vad daca merge! Si...MERGE!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant ceea ce scri, incerc sa te urmaresc mai des ce postezi pe blog. Oricum eu cred ca ne lasam manipulati de cei care ne reprezinta in societate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt convins de asta! Cred ca societatea s-a facut asa de mare incat, inevitabil, cei de la baza (noi, "poporu`") a devenit cantitate neglijabila! Plevusca!...

    RăspundețiȘtergere
  8. extraordinar ce spui, sigur am sa revin sa te verific! Dragos I.

    RăspundețiȘtergere

Remember: cel mai rau nu este ca ni se intampla ci ca... ne-am obisnuit...