Am ascultat cateva audio books pe tema "time management" si am ajuns la concluzia ca azi, in "era informationala" este importanta informatia doar daca este in conjunctie cu factorul "timp". Cum adica? Pai, spre exemplu, degeaba avem o informatie foarte, foarte exotica si greu de obtinut daca o detinem la 10 ani distanta de momentul in care poate produce efecte. Sau, sa presupunem ca exista o informatie care ne-ar imbogati, pe care am dobandi-o in acelas timp cu ... restul lumii. Ma poate ea produce efectele scontate ?
Iata ca factorul timp este foarte important.
Si am ajuns sa ma intreb: "ce facem noi cu viata noastra?", "ce facem noi cu timpul pe care il avem la dispozitie?" Si iata aritmetica vietii:
Sunt cateva constante universale in modul de petrecere a timpului: somn, serviciu, famile.
- "Se poate spune ca durata optima de somn este intre 6 si 7 ore, si prelungeste viata. Nu este recomandat sa dormim mai putin de 6 ore sau mai mult de 8 ore." (sanatate.deweekend.ro). Conform acestei pareri ne raman cca 18 ore "de trait" (constient).
(24h - 6h = 18h) - "Timpul de muncă conform Legii Nr. 53/2003- codul muncii este reglementat ca program de lucru de 8 ore [...]" (http://www.scritube.com/)(18h - 8h = 10h)
- Eu adaug: daca nu ai norocul sa lucrezi foarte aproape de casa, atunci la timpul de munca trebuie adaugate cele 2h (o ora dus si o ora intors) pe care le petrecem in trafic.
(18h - (8h+2h) = 8h)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Remember: cel mai rau nu este ca ni se intampla ci ca... ne-am obisnuit...